- بوسى وعلى
- عدد المساهمات : 5
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
كفته السمك والرز البسمتى بالزعفران
الإثنين 13 يونيو 2011, 18:36
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
يشرفنى اقدم لكم كفته السمك
1\2كيلو سمك فيليه (او كيلو سمك وانتى تخليه )
بصله
4فصوص توم
فلفل اخضر
بقدونس بس انا مكنش عندى
زيت
ليمون
ملح وكمون وكارى وتوابل سمك وممكن تبدلى الكارى بالزعفران
اخلى السمك وافرميه وهيبقى بالشكل ده
حطيه فى الكبه معاه البصل والتوم والفلفل والبقدونس وعصير الليمون وفرميه جامد لحد لما يبقى ناعم
حطى عليه الملح والكومن والكارى والتوابل وحبه زيت وسبيه ساعه يتبل
بعدين كفتيه ورصيه فى صينيه مدهونه زيت وحطى معاه قشر الليمون
ودخليه الفرن ولما تحسى انه نزل ميته وشربه ضيفى له نص كوب ميا عشان تستوى وتبقى طريه
ولما تخرج هتبقى بالشكل ده
ممكن تتقدم وتتاكل كده
وممكن تتحمر بعد ما تستوى بالطريقه دى
انا كنت مجهزة
دقيق خالى من الجلوتين وبيض وبقسماط خالى من الجلوتين
حطيت الكفته فى الدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماط وقليتها ولما اتقلت رشيت عليها كمون
وده شكلها على الرز البسمتى بالزعفران
[/QUOTE]
طريقه الرز البسمتى بالزعفران
بصله مقطعه صغير حمريها فى شويه زيت لحد لما تصفر
جهزى الرز بانك تغسليه وتنقعيه فى ميا لمدة نص ساعه قبل الطبخ
حضرى معلقه زعفران وقلبيها فى شويه ميا وحطيها على البصله وسبيها تغلى وبعدين اسقطى الرز وظبطى الميا بتاعت الرز وسبيه يستوى بالطريقه العاديه اول لما يشرب هدى النار عليه لحد لما يستوى
ممكن تقدميهم مع سلطه خضرا وسلطه طحينه[/size]
يشرفنى اقدم لكم كفته السمك
1\2كيلو سمك فيليه (او كيلو سمك وانتى تخليه )
بصله
4فصوص توم
فلفل اخضر
بقدونس بس انا مكنش عندى
زيت
ليمون
ملح وكمون وكارى وتوابل سمك وممكن تبدلى الكارى بالزعفران
اخلى السمك وافرميه وهيبقى بالشكل ده
حطيه فى الكبه معاه البصل والتوم والفلفل والبقدونس وعصير الليمون وفرميه جامد لحد لما يبقى ناعم
حطى عليه الملح والكومن والكارى والتوابل وحبه زيت وسبيه ساعه يتبل
بعدين كفتيه ورصيه فى صينيه مدهونه زيت وحطى معاه قشر الليمون
ودخليه الفرن ولما تحسى انه نزل ميته وشربه ضيفى له نص كوب ميا عشان تستوى وتبقى طريه
ولما تخرج هتبقى بالشكل ده
ممكن تتقدم وتتاكل كده
وممكن تتحمر بعد ما تستوى بالطريقه دى
انا كنت مجهزة
دقيق خالى من الجلوتين وبيض وبقسماط خالى من الجلوتين
حطيت الكفته فى الدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماط وقليتها ولما اتقلت رشيت عليها كمون
وده شكلها على الرز البسمتى بالزعفران
[/QUOTE]
طريقه الرز البسمتى بالزعفران
بصله مقطعه صغير حمريها فى شويه زيت لحد لما تصفر
جهزى الرز بانك تغسليه وتنقعيه فى ميا لمدة نص ساعه قبل الطبخ
حضرى معلقه زعفران وقلبيها فى شويه ميا وحطيها على البصله وسبيها تغلى وبعدين اسقطى الرز وظبطى الميا بتاعت الرز وسبيه يستوى بالطريقه العاديه اول لما يشرب هدى النار عليه لحد لما يستوى
ممكن تقدميهم مع سلطه خضرا وسلطه طحينه[/size]
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: كفته السمك والرز البسمتى بالزعفران
الإثنين 13 يونيو 2011, 19:50
تسلم ايديكى يا قمر شكلها جميل
رد: كفته السمك والرز البسمتى بالزعفران
الأربعاء 15 يونيو 2011, 13:17
وااااااااو
ماشاء الله يا بوسى على الجمال
فكرة روعة
صراحة أول مرة أسمع عن كفتة السمك
هجربها و أقولك
بس بتخلى السمك إزاى؟
ماشاء الله يا بوسى على الجمال
فكرة روعة
صراحة أول مرة أسمع عن كفتة السمك
هجربها و أقولك
بس بتخلى السمك إزاى؟
- بوسى وعلى
- عدد المساهمات : 5
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
رد: كفته السمك والرز البسمتى بالزعفران
الخميس 16 يونيو 2011, 13:14
تسلمى منونه نورتينى
ورد تسلمى حبيبتى جربيها حلوة
بخلى السمك ازاى؟
بصى انا بجيب سمك كبير واقسمه بالنص بالطول بانى اشقه من الظهر وطبعا بعد ما بنظفه وافتح بطنه
لما بيتشق بالطول بشيل السلسله وببدا اشيل اللحم بالراحه هو بيبقى مفصص وعشان يبقى سهل شليه فى اتجاه الذيل هيطلع معاكى علطول
ورد تسلمى حبيبتى جربيها حلوة
بخلى السمك ازاى؟
بصى انا بجيب سمك كبير واقسمه بالنص بالطول بانى اشقه من الظهر وطبعا بعد ما بنظفه وافتح بطنه
لما بيتشق بالطول بشيل السلسله وببدا اشيل اللحم بالراحه هو بيبقى مفصص وعشان يبقى سهل شليه فى اتجاه الذيل هيطلع معاكى علطول
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى