خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt
أهلا وسهلا! سعداء جدا بزيارتك!

خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt

Celiac Patients' Support Group in Egypt
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل القرع العسلى اللذيذ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
angooga
Admin


عدد المساهمات : 54
تاريخ التسجيل : 19/05/2011

مُساهمةموضوع: طريقة عمل القرع العسلى اللذيذ   الإثنين 30 مايو 2011, 13:47

السلام عليكم يا أصدقائى اليكم طريقة ولا أسهل للقرع العسلى :
المقادير :
نصف كيلو قرع عسلى مقطع مكعبات
2كوب حليب
5ملاعق طعام سكر
4ملاعق نشا ذرة
للتزيين مكسرات

الطريقة:
يسلق القرع فى نصف كوب ماء مع ملعقتين من السكر على النار حتى ينضج مع مراعاة عدم رمى الماء الناتج عن السلق
يترك قطع من القرع الناضج لتقطيعها مكعبات صغبرة
يهرس باقى القرع بهراسه البطاطا أو بالشوكة ويضاف الية قطع القرع المقطعة مكعبات صغيرة
يسخن الحليب على النار مع 3 ملاعق سكر
يذوب النشا فى الماء التى تم فيها سلق القرع
عند غليان الحليب يضاف النشا المذاب ويقلب جيدا على النار حتى يثخن القوام
نضع القرع فى صينية ونضيف مهلبية الحليب على الوجة ويدخل الفرن حتى يحمر الوجة
يجمل ويقدم باردا وبالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وردشان
Admin
avatar

عدد المساهمات : 206
تاريخ التسجيل : 15/05/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل القرع العسلى اللذيذ   الإثنين 30 مايو 2011, 14:37

ايه الجمال و الشطارة دى ما شاء الله
تسلم إيديكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://gluten-free.forumegypt.net
manoona
Admin


عدد المساهمات : 217
تاريخ التسجيل : 17/05/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل القرع العسلى اللذيذ   الإثنين 30 مايو 2011, 18:26


تسلم ايديكى شكله حلو و خفيف و ينفع فى الحر اللى احنا فيه اليومين دول Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل القرع العسلى اللذيذ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt :: معجنات، مخبوزات، أطباق مجربة من الأعضاء المميزين و ناجحة 100% :: معجنات، مخبوزات، أطباق صديقتنا إيما جاد...جزاها الله خيرا-
انتقل الى: