جلاش رقاق غلاش بوراك سهههل و شهى
الأحد 07 أكتوبر 2012, 11:43
تاخدين كمية طحين خالي من االغلوتين+ماء+ ملح
تاخذين تقريبا ل 200 غ طحين 300مل
تخلط المكونات حتى الحصول على مزيج سائل .
اذا كان الطحين من شار اوك اذا كانت غير نوع ممكن تضيفى بيضة
يترك يرتاح لمدة 30 د.
و بعدين توضع مقلاة على قدر به ماء يغلي(حمام مائي)
و بواسطة ريشة يطلى المزيج على المقلاة.
المهم المقلاة تكون مانعة للألتصاق
بعد ذلك تحطي اللحم المفروم أو جبن بيضاء أو رومي وسط ورقة الغلاش و تسكري مثل الصورة الثانية
سلمى نقلت عن أمل الصفحة دى فى مدونتها فيها فيديو عربى بيسهل الطريقة جداااااا..شوفوه ضرورى و ادعوا للاتنين
http://sansgluten-tunisie.blogspot.de/2012/01/feuilles-de-bricks-tunisiennes-et-sans.html
رد: جلاش رقاق غلاش بوراك سهههل و شهى
الأحد 07 أكتوبر 2012, 11:44
دى ترجمة صديقتنا Ima Gad للطريقة
Ingredients:
200ml gf flour + 200ml water +some salt
How 2 make:
In a bowl combine the flour with water and add some salt, mix well to become a liquid.
Leave 4 half an hour as said by Aima Warda
Prepare non stick pan & kitchen brush (I used also boiling water in a pot under the non stick pan).
Start brushing painting n covering the pan with the liquid leave until cooked then remove the paper from the pan now u got one filo, repeat it until u get number of filos, Aima Warda put the filo picture in older posts. Start filling with whichever u like , minced beef, cheese, spinach...etc u can fry it or put in the oven until golden.
Ingredients:
200ml gf flour + 200ml water +some salt
How 2 make:
In a bowl combine the flour with water and add some salt, mix well to become a liquid.
Leave 4 half an hour as said by Aima Warda
Prepare non stick pan & kitchen brush (I used also boiling water in a pot under the non stick pan).
Start brushing painting n covering the pan with the liquid leave until cooked then remove the paper from the pan now u got one filo, repeat it until u get number of filos, Aima Warda put the filo picture in older posts. Start filling with whichever u like , minced beef, cheese, spinach...etc u can fry it or put in the oven until golden.
- angoogaAdmin
- عدد المساهمات : 54
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
جلاش رقاق غلاش بوراك سههل وشهي
الأربعاء 17 أكتوبر 2012, 12:26
تسلم الأيادي ياورد ..(:
على فكره ورق الديول أو البوراك ده ينفع بعد ماتعمليه تحطيه في الثلاجة عادي وترجعي تستخدمية في أي وقت كجلاش باللحم المفروم ، رقاق ،سمبوسك ، سبرنج رول أو بقلاوة ..(:
على فكره ورق الديول أو البوراك ده ينفع بعد ماتعمليه تحطيه في الثلاجة عادي وترجعي تستخدمية في أي وقت كجلاش باللحم المفروم ، رقاق ،سمبوسك ، سبرنج رول أو بقلاوة ..(:
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى