- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الأحد 12 يونيو 2011, 12:40
[SIZE="5"]
طبعا البشاميل المستخدم .. بيكون بشاميل خالي من الجلوتين ..معمول بدقيق الرز بعد ما يتفرم في الكبه عشان يكون ناعم شوية ...و في رابط لمنون فيه طريقة البشاميل ده أهو
https://gluten-free.forumegypt.net/t64-topic
- طبعا الاول تعصجي اللحمة المفرومة عااادي جدا ...( تشوحي بصل مقطع شرايح في زيت لحد ما يدبل و تنزلي باللحمة المفرومة بعد كده و تقلبي لحد ما تستوي و تضيفي البهارات و الملح و الفلفل )
2- تقطعي الكوسة شرائح و في ناس بتقشرها بس انا مبحبش عشان الفايده بتاعتها مترحشي
3- تشوحي الكوسة و قليل من البصل المقطع في قلييل من الزيت
4-بعد ما تحسي إنها استوت شوية اعملي الباشميل بأه زي ما في رابط منون اللي فوق ...
ملحوظة ... لو كان دقيق الرز خشن شوية .. أي حاجة خشنة عندي عايزة انعمها او اخليها بودرة حتى لو سكر بضربها في الكبة شوية شوية ..حتلاقيها نعمت جدا على ضمانتي بإّن الله ....
5- تجيبي البايركس أو الصينية و تدهني ماده دهنية بسيط مع طبقة بشاميل في القاع ثم ترصي شرائح الكوسة
6- بعد كده طبعا اللحمة المفرومة
7- ثم طبقة من الباشميل
8- تكرري العملية على حسب الكمية اللي عندك و على الوش فوق الكوسة حطي باقي الباشميل حتى يغطي الوجة تماماااااااااا
9- توضع في الفرن لحد ما يتحمر الوجة و تشمي ريحتها الروعة ....و بالهنا و الشفا:028:
[/SIZE]
طبعا البشاميل المستخدم .. بيكون بشاميل خالي من الجلوتين ..معمول بدقيق الرز بعد ما يتفرم في الكبه عشان يكون ناعم شوية ...و في رابط لمنون فيه طريقة البشاميل ده أهو
https://gluten-free.forumegypt.net/t64-topic
- طبعا الاول تعصجي اللحمة المفرومة عااادي جدا ...( تشوحي بصل مقطع شرايح في زيت لحد ما يدبل و تنزلي باللحمة المفرومة بعد كده و تقلبي لحد ما تستوي و تضيفي البهارات و الملح و الفلفل )
2- تقطعي الكوسة شرائح و في ناس بتقشرها بس انا مبحبش عشان الفايده بتاعتها مترحشي
3- تشوحي الكوسة و قليل من البصل المقطع في قلييل من الزيت
4-بعد ما تحسي إنها استوت شوية اعملي الباشميل بأه زي ما في رابط منون اللي فوق ...
ملحوظة ... لو كان دقيق الرز خشن شوية .. أي حاجة خشنة عندي عايزة انعمها او اخليها بودرة حتى لو سكر بضربها في الكبة شوية شوية ..حتلاقيها نعمت جدا على ضمانتي بإّن الله ....
5- تجيبي البايركس أو الصينية و تدهني ماده دهنية بسيط مع طبقة بشاميل في القاع ثم ترصي شرائح الكوسة
6- بعد كده طبعا اللحمة المفرومة
7- ثم طبقة من الباشميل
8- تكرري العملية على حسب الكمية اللي عندك و على الوش فوق الكوسة حطي باقي الباشميل حتى يغطي الوجة تماماااااااااا
9- توضع في الفرن لحد ما يتحمر الوجة و تشمي ريحتها الروعة ....و بالهنا و الشفا:028:
[/SIZE]
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الأحد 12 يونيو 2011, 12:56
تسلم إيديكى يا فيرو يا قمر
سهلة و مغذية
عندك صورة بعد ما استوت؟
على فكرة أنا عملت الباشميل بنشا الذرة و طلع جمييييل
زى العادى بس بدل دقيق القمح نشا ذرة
سهلة و مغذية
عندك صورة بعد ما استوت؟
على فكرة أنا عملت الباشميل بنشا الذرة و طلع جمييييل
زى العادى بس بدل دقيق القمح نشا ذرة
- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الأحد 12 يونيو 2011, 20:55
تسلمي يا أحلى ورد
لا للإسف ساعتها ملحقتهاش ما شاء الله اتاكلت هوا ....
المرة الجاية ان شاء الله ...
هايل .. كويس جدا ما شاء الله برافو عليكي يا ورد ...
خلاص حتشجعيني انزل اكلات بشاميل اكتر بأه و حكتب بعد كده بنشا الذره بدل الدقيق ...
بالف هنا يا رب و عقبال ما تعملي كل اكلات الدنيا بتاتشاتك الحلوة دي ...
- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الأحد 12 يونيو 2011, 20:56
verona كتب:
تسلمي يا أحلى ورد
لا للإسف ساعتها ملحقتهاش ما شاء الله اتاكلت هوا ....
المرة الجاية ان شاء الله ...
هايل .. كويس جدا ما شاء الله برافو عليكي يا ورد ...
خلاص حتشجعيني انزل اكلات بشاميل اكتر بأه و حكتب بعد كده بنشا الذره بدل دقيق الرز ...
بالف هنا يا رب و عقبال ما تعملي كل اكلات الدنيا بتاتشاتك الحلوة دي ...
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الإثنين 13 يونيو 2011, 00:40
شكلها جميل اوى يا فيرونا اصل انا بموت فى الكوسة اللى بالبشاميل دة الخضار المفضل بتاعى تسلم ايديكى
- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الأحد 19 يونيو 2011, 14:01
بالف هنا يا حبيبتي يا رب
- roro2009ر
- عدد المساهمات : 11
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة ..
الجمعة 24 يونيو 2011, 22:25
تسلم ايدك يافيرو انا قلت اكيد فيرو قصدها بشاميل ارز دخلت لاقيتك كتبه فيها كدة منتحرمش منك ابدا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى