- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:49
يتميز هذا النوع من الفراخ البانيه انه اخف من الفراخ البانيه المقلية فى زيت غزير
لحبايبى الى عندهم حساسية من اللبن ممكن نستبدل الزبادى بماء بصل وواحد بيضة صغيرة مضروبة جيدا
المقادير:
ا كيلو صدور فراخ مخلية و مقطعة شرائح متوسطة
1 علبة زبادى
عصير ليمونة كبيرة
½ م ص فلفل اسود
ا م ص ملح
½ م ص زعتر ناعم
½ - 1 كوب زيت عباد شمس ( بمعدل ½ كوب لكل صينية تقريبا )
1 م ص مسطردة ( لو عندكم نوع خالى من الجلوتين)
و إن لم توجد يتم عملها فى البيت
و دى روابط لطرق مقترحة لو تحبوا تجربوا
http://forums.fatakat.com/thread1618592
http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=421084
خلطة البانيه: ( ممكن اضاعف الكمية بنفس النسب)
ا كوب دقيق ذرة ناعم
½ م ص كركم
¼ م ص قرفة ناعمة
¼ كوب كورن فليكس ( النوع المسموح الخالى من الجلوتين و العادى طبعا )
طريقة خلطة البانيه:
يدق الكورن فليكس جيدا
يضاف الكورن فليكس و التوابل على الدقيق و تقلب جيدا
خلطة البانيه اصبحت جاهزة للاستعمال
طريقة الفراخ :
تغسل الفراخ جيدا و تصفى ( و ممكن ننقعها فى شوية ماء و خل 10 دقائق وبعدين نشطفها)
يضاف الزبادى و عصير الليمون و التوابل و المسطردة اذا توفرت على الفراخ و تقلب جيدا
تغطى و توضع فى الثلاجة لمدة ساعة ( و ممكن نستعملها مباشرة لو مستعجلين )
توضع الفراخ ( قطعة قطعة طبعا ) على خلطة البانيه و تقلبعلى الجهتين مع الضغط عليها جيدا حتى تتمسك مع الخلطة
يوضع نصف كمية الزيت فى صينية و ترص فوقها الفراخ بس تكون طبقة واحدة و يوضع رشة زيت على سطح الفراخ
توضع فى فرن متوسط الحرارة سابق التسخين لمدة 20 - 30دقيقة تقريبا او حتى تحمرمع مراعاة تقليبها كل 10 دقائق حتى تحمر من الجهتين
بعد ان تخرج من الفرن توضع على فوط مطبخ للتخلص من الزيت الزيادة ثم تقدم و هى ساخنة
و بالهنا و الشفا
لحبايبى الى عندهم حساسية من اللبن ممكن نستبدل الزبادى بماء بصل وواحد بيضة صغيرة مضروبة جيدا
المقادير:
ا كيلو صدور فراخ مخلية و مقطعة شرائح متوسطة
1 علبة زبادى
عصير ليمونة كبيرة
½ م ص فلفل اسود
ا م ص ملح
½ م ص زعتر ناعم
½ - 1 كوب زيت عباد شمس ( بمعدل ½ كوب لكل صينية تقريبا )
1 م ص مسطردة ( لو عندكم نوع خالى من الجلوتين)
و إن لم توجد يتم عملها فى البيت
و دى روابط لطرق مقترحة لو تحبوا تجربوا
http://forums.fatakat.com/thread1618592
http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=421084
خلطة البانيه: ( ممكن اضاعف الكمية بنفس النسب)
ا كوب دقيق ذرة ناعم
½ م ص كركم
¼ م ص قرفة ناعمة
¼ كوب كورن فليكس ( النوع المسموح الخالى من الجلوتين و العادى طبعا )
طريقة خلطة البانيه:
يدق الكورن فليكس جيدا
يضاف الكورن فليكس و التوابل على الدقيق و تقلب جيدا
خلطة البانيه اصبحت جاهزة للاستعمال
طريقة الفراخ :
تغسل الفراخ جيدا و تصفى ( و ممكن ننقعها فى شوية ماء و خل 10 دقائق وبعدين نشطفها)
يضاف الزبادى و عصير الليمون و التوابل و المسطردة اذا توفرت على الفراخ و تقلب جيدا
تغطى و توضع فى الثلاجة لمدة ساعة ( و ممكن نستعملها مباشرة لو مستعجلين )
توضع الفراخ ( قطعة قطعة طبعا ) على خلطة البانيه و تقلبعلى الجهتين مع الضغط عليها جيدا حتى تتمسك مع الخلطة
يوضع نصف كمية الزيت فى صينية و ترص فوقها الفراخ بس تكون طبقة واحدة و يوضع رشة زيت على سطح الفراخ
توضع فى فرن متوسط الحرارة سابق التسخين لمدة 20 - 30دقيقة تقريبا او حتى تحمرمع مراعاة تقليبها كل 10 دقائق حتى تحمر من الجهتين
بعد ان تخرج من الفرن توضع على فوط مطبخ للتخلص من الزيت الزيادة ثم تقدم و هى ساخنة
و بالهنا و الشفا
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:53
جميييييييييلة
بس أنا كل أنواع الكورن فلاكس
اللى شفتها حتى لو مصنوعة من الذرة
بيكون فيها سكر شعير و بالتالى مش خالية من الجلوتين
النوع اللى بتستعمليه مكتوب فى مكوناته ايه؟
بس أنا كل أنواع الكورن فلاكس
اللى شفتها حتى لو مصنوعة من الذرة
بيكون فيها سكر شعير و بالتالى مش خالية من الجلوتين
النوع اللى بتستعمليه مكتوب فى مكوناته ايه؟
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 22:44
لا يا ورد فى انواع كورن فليكس مكتوب عليها انها خالية من الجلوتين زى schar , envirokids , nature path و ملوكة منزلة على المنتدى انواع تانية
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 22:52
صورهم اهى يا ورد
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 10:41
وممكن كمان نعمل
نجيب معلقتين دقيق ذره اصفر ناعم ومعلقتين دقيق رز ناعم وبيضه مخفوقه والبهارات الى بتحبيها وشويه ماء ( 3 معلاق كبيره) وملح وفلفل ونحطها على البانيه المتبله بالبصل والملح والفلفل ونقليه قطعه قطعه وبالهنا والشفاء
نجيب معلقتين دقيق ذره اصفر ناعم ومعلقتين دقيق رز ناعم وبيضه مخفوقه والبهارات الى بتحبيها وشويه ماء ( 3 معلاق كبيره) وملح وفلفل ونحطها على البانيه المتبله بالبصل والملح والفلفل ونقليه قطعه قطعه وبالهنا والشفاء
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 10:42
[/
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الفراخ البانيه الخالية من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 18:24
اكيد حيطلع جميل اوى تسلم ايديكى يا حور
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى