- roro2009ر
- عدد المساهمات : 11
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
طاجن القرنبيط باللحمه المفرومه والبشاميل .....روعه لازم تجربو
الأربعاء 06 يوليو 2011, 15:57
طاجن القرنبيط باللحمه المفرومه والبشاميل .....روعه لازم تجربو يمممممممم
المكونات
قرنبيطه متوسطه
صلصه طماطم مسبكه
بقدونس وكسبرة وشبت مفريين
لحمه مفرومه
بصلتين مفرومين ناعم
بطاطس وجزر مقطعين حلاقات
بشاميل على البارد خالى من الجلوتين (لبن لو فى حساسيه بلاش منو+شوربه دسمه + معلقه سمن بلدى كبيرة + بيضه + 3معالق دقيق ارز كبار)
توابل وملح وحبهان وورق لورا
الطريقه
اولا نحضر القرنبيطه ونغسلها كويس جدااااا
نقطعها حلقات صغيرة
نضعها تتسلق فى ميا بملح وكمون
نضع البصل المفروم ونشوحه قليلا
ثم نضع اللحمه المفرومه وعليها الحبهان وورق اللورا والملح والفلفل ونسبها تستوى
نحضر الصلصه على النار ونسبها تتسبك جيدا
نضع عليها البقدونس المفروم ناعم
ونقلب جيدا
نقطع القرنبيط قطع صغيرة ونضع عليه الصلصه والخضرة ونظبط الملح ونقلب جيدا
نعمل البشاميل على البارد بوضع المكونات كلها ونقلب جيدا حتى يتقل معانا وبعد كدة نضع بياض البيض ونطفى عليها ونقلب جيدا , وطبعا البشاميل خالى من الجلوتين
نحضر الطاجن بوضع حلقات البطاطس والجزر فى القاع
بعد كدة نرس القرنبيط بالصلصه والخضرة جيدا
ثم نضع اللحمه المفرومه
ثم البشاميل ونظبطه جيدااااااا
ثم نضع صفار البيض مع شويه لبن وفلفل ونضعه على السطح
ثم نضعه داخل الفرن حتى يستوى ويتحمر من اعلى
ودة شكلو بعد التحمير
وبالهنا والشفاااااا
رد: طاجن القرنبيط باللحمه المفرومه والبشاميل .....روعه لازم تجربو
الأربعاء 06 يوليو 2011, 16:54
رورو شكله جناااااان
تسلم إيديكى
بس قصدك ايه إن البشاميل بيتعمل على البارد
و بتقطعى الجزر و البطاطس مشرشرين كده إزاى؟
شكلهم نايس
تسلم إيديكى
بس قصدك ايه إن البشاميل بيتعمل على البارد
و بتقطعى الجزر و البطاطس مشرشرين كده إزاى؟
شكلهم نايس
- roro2009ر
- عدد المساهمات : 11
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
رد: طاجن القرنبيط باللحمه المفرومه والبشاميل .....روعه لازم تجربو
الأربعاء 06 يوليو 2011, 19:35
يعنى مبحمرش الدقيق بتاع الارز مع السمن
انا بحطو كلو على بعضو
دقيق الارز مع الشوربه او اللبن مع الملح والتوابل
واحرك هو هيتقل مع نفسو من غير تحمير للدقيق من الاول فهمتى
انا قطعت الحاجات دة بالقطاعه بتاعهه الشيبسى فيها جزء بيقطع مشرشر كدة
نورتى موضوعى ياقمررر
انا بحطو كلو على بعضو
دقيق الارز مع الشوربه او اللبن مع الملح والتوابل
واحرك هو هيتقل مع نفسو من غير تحمير للدقيق من الاول فهمتى
انا قطعت الحاجات دة بالقطاعه بتاعهه الشيبسى فيها جزء بيقطع مشرشر كدة
نورتى موضوعى ياقمررر
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى