- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
مسقعة دايت و فراخ محشية بالملوخية من مطبخي :)
الثلاثاء 20 ديسمبر 2011, 09:20
[SIZE="5"]
من زمان و انا بفكر اني اعمل مسقعة دايت و قلت في بالي اجربها ..و أشوف طعمها عامل ازاي .. و اجرب في طاجن صغير عشان لو طلعت وحشة مخسرشي كتير ...
عملتها و طلعت جميييلة ما شاء الله .; مفيش فرق كبير بينها و بين المسقعة العادية ..بينما البتنجان مشوي في الفرن مش مقلي .; و صورتها هي و الفراخ المحشة و الملوخية التمام و دول عملتهم في مرة تانية و صورتهم خطوة بخطوة .. يا رب تعجبكم يا رب
الأول المسقعة الدايت ....خدت البتنجان بعد مما قطعته و قشرته فردته على صينية مدهونة زيت و دهنت وشة زيت حاجة بسيطة أوي و رشيت عليه ملح.
بعد كده حطيته في الفرن و كنت مسخنه الفرن قبل كده عشان مياخدشي فيه وقت طويل ..و فضلت جنبه ..شوية و طلعته و قلبته الناحية التانية .. و و خمس دقايق و طلعته ..
دول كانوا آخر شوية معلشي عشان كان عقلي مع الصينية أول ما تطلع اشيل اللي فيها و احط تاني مصورتش ألا آخر فوج
على حسب مساحة الصينية و الطاجن بتاعي .. أنا كررت الموضوع ده مرتين تلاته تقريبا لاني عاملة طاجن .
بعد كده بأه .. رتبته في الطاجن .. لحمة مفرومة و بعدين بتنجان و بعدين لحمة مفرومة و هكذا لحد مما الكمية تخلص عااااادي جدا زي اي مسقعة مصرية اصيلة و من فوق الصلصة و التوابل ..
و باااس كده و على الفرن عدل ..
و فعلا كانت حلوووة اوي الحمد لله كان نفسي اصورها و هي طالعة من الفرن إنما معرفتش و بجد ما شاء الله اتنسفت بمعنى الكلمة
بس خفيفااااا ... و صحية كمان بعيدا عن الدايت يعني ..
************************************
الفراخ بأه كانت عندي في التلاجة قبلها بيوم .. و بديت احضر الحشو الأول و حشيتها رز .
دبلت بصل كتيير في شوية زيت حاجة بسيطة اوي .. و بعدين توم مفروم و كوووول التوابل اللي عندي .. ملح و فلفل و بهارات و كاري و قرفة و كله ..
قلبت تقليبتين بس و نزلت عليه بشوية رز كمية بسيييطة و قلبت تقلبتين كده .. يعني خمس دقايق بالكتير
الفرخة طبعا بعد ما غسلتها كويس ..
زمان كنت بحشي ما بين الجلد و الفرخة .. عشان الفراخ كانت بتكون طازة و جاية من الفرارجي و مكنشي الجلد بيتقطع و لا حاجة وقت السوا .. في الفراخ اللي من السوبر ماركت بعد كذا تجربة فاشلة قررت إني أحشي من جوة الفرخة بس ..و اقفلها بالخلة بتاعت السنان و مكنشي عندي فقفلتها بخيط ..
و بعدين بسلقها كويس اوي ..و اطلعها و احضر لها صوص كده احطه عليها قبل ما ادخلها الفرن تاخد وش
زيت زيتون مع ليمون و صلصة خاليه من الجلوتين أو عصير طماطم و نعناع ناشف و زعتر و توابل و ملح و فلفل ..
و اغطي الفرخة كلها و في الفرن تاخد وش حلو .
و ادي الفرخة بعد ما طلعت و اتقطعت من النص عشان الحشو يبان ...الرز بيبقى مفلفل و جميل ..
بالنسبة للملوخية فهي سهلة متهيألي ..الطشششة ... التوم و الكسبرة بس انا قللت الزبده اوي أوي ..و برضو طلعت حلووة الحمد لله ..يعني لو اقلكم الطشة دي معمولة بمعلقة متوسطة زبده و خلاص ..
و على الملوخية عدل اللي اتعملت على شوربة سلق الفراخ
و بااااس كده يا رب تكون الأكلتين دول عجبوكم ..
[/SIZE]
من زمان و انا بفكر اني اعمل مسقعة دايت و قلت في بالي اجربها ..و أشوف طعمها عامل ازاي .. و اجرب في طاجن صغير عشان لو طلعت وحشة مخسرشي كتير ...
عملتها و طلعت جميييلة ما شاء الله .; مفيش فرق كبير بينها و بين المسقعة العادية ..بينما البتنجان مشوي في الفرن مش مقلي .; و صورتها هي و الفراخ المحشة و الملوخية التمام و دول عملتهم في مرة تانية و صورتهم خطوة بخطوة .. يا رب تعجبكم يا رب
الأول المسقعة الدايت ....خدت البتنجان بعد مما قطعته و قشرته فردته على صينية مدهونة زيت و دهنت وشة زيت حاجة بسيطة أوي و رشيت عليه ملح.
بعد كده حطيته في الفرن و كنت مسخنه الفرن قبل كده عشان مياخدشي فيه وقت طويل ..و فضلت جنبه ..شوية و طلعته و قلبته الناحية التانية .. و و خمس دقايق و طلعته ..
دول كانوا آخر شوية معلشي عشان كان عقلي مع الصينية أول ما تطلع اشيل اللي فيها و احط تاني مصورتش ألا آخر فوج
على حسب مساحة الصينية و الطاجن بتاعي .. أنا كررت الموضوع ده مرتين تلاته تقريبا لاني عاملة طاجن .
بعد كده بأه .. رتبته في الطاجن .. لحمة مفرومة و بعدين بتنجان و بعدين لحمة مفرومة و هكذا لحد مما الكمية تخلص عااااادي جدا زي اي مسقعة مصرية اصيلة و من فوق الصلصة و التوابل ..
و باااس كده و على الفرن عدل ..
و فعلا كانت حلوووة اوي الحمد لله كان نفسي اصورها و هي طالعة من الفرن إنما معرفتش و بجد ما شاء الله اتنسفت بمعنى الكلمة
بس خفيفااااا ... و صحية كمان بعيدا عن الدايت يعني ..
************************************
الفراخ بأه كانت عندي في التلاجة قبلها بيوم .. و بديت احضر الحشو الأول و حشيتها رز .
دبلت بصل كتيير في شوية زيت حاجة بسيطة اوي .. و بعدين توم مفروم و كوووول التوابل اللي عندي .. ملح و فلفل و بهارات و كاري و قرفة و كله ..
قلبت تقليبتين بس و نزلت عليه بشوية رز كمية بسيييطة و قلبت تقلبتين كده .. يعني خمس دقايق بالكتير
الفرخة طبعا بعد ما غسلتها كويس ..
زمان كنت بحشي ما بين الجلد و الفرخة .. عشان الفراخ كانت بتكون طازة و جاية من الفرارجي و مكنشي الجلد بيتقطع و لا حاجة وقت السوا .. في الفراخ اللي من السوبر ماركت بعد كذا تجربة فاشلة قررت إني أحشي من جوة الفرخة بس ..و اقفلها بالخلة بتاعت السنان و مكنشي عندي فقفلتها بخيط ..
و بعدين بسلقها كويس اوي ..و اطلعها و احضر لها صوص كده احطه عليها قبل ما ادخلها الفرن تاخد وش
زيت زيتون مع ليمون و صلصة خاليه من الجلوتين أو عصير طماطم و نعناع ناشف و زعتر و توابل و ملح و فلفل ..
و اغطي الفرخة كلها و في الفرن تاخد وش حلو .
و ادي الفرخة بعد ما طلعت و اتقطعت من النص عشان الحشو يبان ...الرز بيبقى مفلفل و جميل ..
بالنسبة للملوخية فهي سهلة متهيألي ..الطشششة ... التوم و الكسبرة بس انا قللت الزبده اوي أوي ..و برضو طلعت حلووة الحمد لله ..يعني لو اقلكم الطشة دي معمولة بمعلقة متوسطة زبده و خلاص ..
و على الملوخية عدل اللي اتعملت على شوربة سلق الفراخ
و بااااس كده يا رب تكون الأكلتين دول عجبوكم ..
[/SIZE]
رد: مسقعة دايت و فراخ محشية بالملوخية من مطبخي :)
الثلاثاء 20 ديسمبر 2011, 21:38
yeganino ya viro mashallah
teslam idiki ya amar
teslam idiki ya amar
رد: مسقعة دايت و فراخ محشية بالملوخية من مطبخي :)
الأربعاء 21 ديسمبر 2011, 14:08
واااااااااو
جربت الفراخ
ما شاااااء الله
جمييييييلة
أكل تقليدى بطعم غيييييييير تقليدى
تسلم إيدك يا فيرو
جربت الفراخ
ما شاااااء الله
جمييييييلة
أكل تقليدى بطعم غيييييييير تقليدى
تسلم إيدك يا فيرو
- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
رد: مسقعة دايت و فراخ محشية بالملوخية من مطبخي :)
الإثنين 26 ديسمبر 2011, 16:25
تسلمي حبيبتي ..ربنا يكرمك يا قمر
بإلف هنا يا رب يا ورد ..
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى