- بوسى وعلى
- عدد المساهمات : 5
تاريخ التسجيل : 25/05/2011
سمك سمك سمك
السبت 18 يونيو 2011, 16:07
[SIZE="7"]انهردة جبت لكم عزومتى من السمك
[SIZE="7"]سمك كنعد مقلى[/SIZE]
[IMG][/IMG]
[SIZE="7"]سمك روسى مشوى
[IMG][/IMG]
سمك روسى بالخضار
[IMG][/IMG]
سمك روسى بالصلصه
[IMG][/IMG]
سمك بلطى مقلى
[IMG][/IMG]
[/SIZE]
[SIZE="7"]الطريقه[/SIZE]
[SIZE="6"]
اولا بحضر السمك الروسى والبلطى والكنعد والكاليمارى وبغسلهم كويس وبنقعهم فى ملح وليمون
[SIZE="7"]
الكنعد المقلى[/SIZE]
[IMG][/IMG]
بفروم ثوم وفلفل وبضيف شطه وكمون وملح وتوابل سمك واتبل الكنعد لحد ميعاد القلى
بنشله من التتبيله بس مش بغسله بعدها واقلبه فى الدقيق الخالى من الجلوتين واقليه
[SIZE="7"]
البلطى المقلى[/SIZE]
[IMG][/IMG]
نفس تتبيله الكنعد ثوم وفلفل وشطه وكمون وملح وليمون وتوابل سمك واتبله من بره واحشيه من جوة واقلبه فى الدقيق خالى من الجلوتين واقليه فى الزيت
[SIZE="7"]الروسى المشوى[/SIZE]
[IMG][/IMG]
بحضر الروسى وده شكله
[IMG][/IMG]
وبشقه بالسكينه من ظهرة واجنابه
[IMG][/IMG]
وبجهز التتبيله ثوم وفلفل وكسبرة وليمون وشطه وكمون وملح وتوابل سمك واحشيه بيها من كل الجوانب واحط باقى التتبيله فوقه
[IMG][/IMG]
ارصه فى صينيه وارش عليه زيت خفيف وادخله الفرن لحد لما يبدا يتلون اشوفه استوى ولا لا بالشوكه
مش بياخد وقت طويل
[SIZE="7"]روسى بالخصار[/SIZE]
[IMG][/IMG]
بحضر الروسى واشقه بالسكينه فى ظهرة واجنابه وبطنه
واتبله بثوم وفلفل وشطه وكمون وليمون وكسبرة وتوابل سمك
بجهز بطاطس وبصل وطماطم وجزر وليمون حلقات وكسبرة مفرومه
احط ورقه فويل فى الصينيه وارص الخضار وفوقه السمك وفوقه حلقات ليمون ورشه زيت واقفل الفويل وادخله الفرن
[IMG][/IMG]
كل فترة افتح الفويل واشوف السمك والخضار استوى ولا لسه ولما يستوى الخضار والسمك بفتح الفويل عشان السمك ياخد لون
[SIZE="7"]سمك روسى بالصلصه[/SIZE]
[IMG][/IMG]
بنضف السمك وانقعه فى ملح وليمون
وبقطعه يعنى السمكه قطعتين او ثلاثه
بقلب السمك فى الدقيق خالى من الجلوتين وبقليه من غير ما احشيه توم
ولما ياخد لون خفيف
اكون مجهزة الصلصه
بصلتين مقطعين احمرهم خفيف فى شويه زيت وبعدين اضيف الصلصه لحد لما تتسبك
وارص فيها السمك واضيف ملح وكمون وتوابل سمك وادخله الفرن
مش بياخد سوى لان السمك مقلى
قبل ما برص السمك فى الصلصه باخد منها شويه اعمل بيهم الرز
يعنى باخد الصلصه وازودها ميا واستخدمها للرز بيبقى لونه وردى
طبعا العزمه اتقدم فيها رز وردى للسمك الصلصه ورز احمر بتاع السمك المقلى
وسلطه خضرا وسلطه طحينه وباذنجان مخلل
[IMG][/IMG]
[SIZE="7"]
الباذنجان المخلل[/SIZE]
بحضر الباذنجان الطويل واسلقه فى ميا وملح ونص ليمونه
ولما يستوى بخرجه وافتحه واحشيه ثوم وفلفل وشطه وملح وفلفل اسود
واعصر عليه ليمون وارصه فى علبه تلاجه واحط عليه الميا اللى اتسلق فيها واغطيه واحطه فى الثلاجه
ممكن تستخدميه فى اى وقت[[/size]
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: سمك سمك سمك
الإثنين 20 يونيو 2011, 10:17
الله الله الله
فتحتى نفسى وانتى ما شاء الله موضحه كل التفاصيل
فتحتى نفسى وانتى ما شاء الله موضحه كل التفاصيل
رد: سمك سمك سمك
الجمعة 19 أغسطس 2011, 01:15
انا لقيت حل للرضة بتاعت شوى السمك ..
جبت قشر رز بيتباع اسمه سرس أو رجوعة
و طحنته و نخلته عشان يبقى ناعم زى الرضة
و ادانا نففففففس النتيجة فى الشوى بالرضة
جبت قشر رز بيتباع اسمه سرس أو رجوعة
و طحنته و نخلته عشان يبقى ناعم زى الرضة
و ادانا نففففففس النتيجة فى الشوى بالرضة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى