- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:10
طريقة الرقاق هى نفس طريقة العيش التورتيلا بس حنعمل تغييرات بسيطة فى السوا
هذا المقدار يكفى لعمل 6 ورقات رقاق
المقادير:
1 cup دقيق ذرة ناعم
½ cup دقيق الارز اللصق
½ cup دقيق تابيوكا و نشا بطاطس بالتساوى
2 م ص صمغ الزانثان
2 م ص بيكنج باودر
2 م ص زيت ( اى نوع )
½ م ص ملح
½ 1 cup لبن حليب ساخن (ما يعادل 360 مل تقريبا)
كمية من دقيق الذرة الناعم لفرد العجين
الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح و البيكنج باودر و صمغ الزانثان
تضاف ملعقتين الزيت و يقلب الخليط بملعقة خشب جيدا
يضاف اللبن الساخن و يقلب جيدا بالملعق حتى يتجانس كل الخليط
يغطى و يترك لمدة 15 دقيقة
تقسم الى 6 كور
تدحرج كل كورة فى دقيق الذرة
يرش دقيق ذرة على الرخامة و توضع كورة العجين و ترش بالدقيق
تفرد بالنشابة (او المردانة) حتى تكون رقيقة جدا
يوضع صاج فى فرن حامى جدا
يوضع الرقاق فى الصاج الساخن فى قاعدة الفرن بحيث تكون النار حامية
يلاحظ الرقاق لان ممكن يحترق و بمجرد ان يحمر منتحت يقلب على الناحية الاخرى حتى يحمر
بمجرد خروجه من الفرن يترك مكشوفا ( متهوى) حتى يجف
يستعمل الرقاق مثل الرقاق العادى بالضبط
ملحوظة: اذا الرقاق منشفش كويس و كان طرى شوية استعمليه عادى و برضة نتيجته حتبقى هايلة و اسألوا مجرب
و بالهنا و الشفا
هذا المقدار يكفى لعمل 6 ورقات رقاق
المقادير:
1 cup دقيق ذرة ناعم
½ cup دقيق الارز اللصق
½ cup دقيق تابيوكا و نشا بطاطس بالتساوى
2 م ص صمغ الزانثان
2 م ص بيكنج باودر
2 م ص زيت ( اى نوع )
½ م ص ملح
½ 1 cup لبن حليب ساخن (ما يعادل 360 مل تقريبا)
كمية من دقيق الذرة الناعم لفرد العجين
الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح و البيكنج باودر و صمغ الزانثان
تضاف ملعقتين الزيت و يقلب الخليط بملعقة خشب جيدا
يضاف اللبن الساخن و يقلب جيدا بالملعق حتى يتجانس كل الخليط
يغطى و يترك لمدة 15 دقيقة
تقسم الى 6 كور
تدحرج كل كورة فى دقيق الذرة
يرش دقيق ذرة على الرخامة و توضع كورة العجين و ترش بالدقيق
تفرد بالنشابة (او المردانة) حتى تكون رقيقة جدا
يوضع صاج فى فرن حامى جدا
يوضع الرقاق فى الصاج الساخن فى قاعدة الفرن بحيث تكون النار حامية
يلاحظ الرقاق لان ممكن يحترق و بمجرد ان يحمر منتحت يقلب على الناحية الاخرى حتى يحمر
بمجرد خروجه من الفرن يترك مكشوفا ( متهوى) حتى يجف
يستعمل الرقاق مثل الرقاق العادى بالضبط
ملحوظة: اذا الرقاق منشفش كويس و كان طرى شوية استعمليه عادى و برضة نتيجته حتبقى هايلة و اسألوا مجرب
و بالهنا و الشفا
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:11
نزلتها بسرعة عشان خاطر عيونك يا حور
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:35
حبيبتى يا منونة مش حارمانا من حاجة
صدقينى إنت لازم تقدمى برنامج
أكل للوصفات الخالية من الجلوتين
المواهب دى لازم تفيد كل الناس
بليز لو عملتيه نزلى لنا الصور
صدقينى إنت لازم تقدمى برنامج
أكل للوصفات الخالية من الجلوتين
المواهب دى لازم تفيد كل الناس
بليز لو عملتيه نزلى لنا الصور
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 10 يونيو 2011, 21:41
ربنا يخليكى لي يا ورد دايما رافعة من روحى المعنوية من عينية يا حبيبتى انا اول مرة حاعمله حنزلكم الصورة علطول ان شاء الله
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 10:04
شكرا يا قمر يالى مش حارمنى من حاجه
انا عايزه اجرب كل اوصفات مستنيه بس اجيب منخل حرير ونشابه وانطلق
انا مستنيه صورته علشان الصوره بتعرفنا هيطلع ازاى
انا عايزه اجرب كل اوصفات مستنيه بس اجيب منخل حرير ونشابه وانطلق
انا مستنيه صورته علشان الصوره بتعرفنا هيطلع ازاى
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 18:21
حاضر يا حور حاقوم اعمل رقاق دلوقتى و اصورهولك عينية ليكم
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 11 يونيو 2011, 22:48
تمت يا حور و عملت به ام على و نزلتلك وصفتها و صورتها انتى تأمرى
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الإثنين 13 يونيو 2011, 10:01
يعنى وشى منك فى التراب يا منونتى مش حارمنى من حاجه
ايه الحلاوه ديه ايه الطعامه ايه
وكالعاده ليه سؤال دقيق الارز الناعم اووووووى انتى بتطحينه
ايه الحلاوه ديه ايه الطعامه ايه
وكالعاده ليه سؤال دقيق الارز الناعم اووووووى انتى بتطحينه
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الإثنين 13 يونيو 2011, 13:08
حور انا بطحن الرز فى مطحنة سكر فى باب الشعرىة عشان يطلع ناعم لانى جربت طحنه فى البيت بيبقى خشن بس فيه طريقة تانية تقدرى تعمليها فى البيت و هى انك تنقعى الرز فى مياه لمدة نصف ساعة و بعدين تصفيه و تنشفيه كويس عشان ميعجنش و بعد كدة تطحنيه
حيبقى كويس ان شاء الله
لو عايزة اى معلومات عن مطحنة باب الشعرية قوليلى
حيبقى كويس ان شاء الله
لو عايزة اى معلومات عن مطحنة باب الشعرية قوليلى
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الأربعاء 15 يونيو 2011, 10:04
انا بشترى رز زمزم او كينك ام وانخله
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الأربعاء 15 يونيو 2011, 18:28
انا جربت بتاع كينج ام هو بيبقى خشن شوية بس لما نخلته بمنخل حرير بقى ناعم انتى يا عارفة يا حور انا بطلع من دقيق الذرة بتاع كينج ام 3 درجات من الدقيق
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 17 يونيو 2011, 10:06
منونه انتى بتقصدى دقيق ذره ابيض ولا اصفر ولا ممكن نستعمل اى حاجه علشان جيبت النشابه
وقوليى انتى بتطحنى الذره برده فى مطحن الارز
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 17 يونيو 2011, 12:25
انا باستعمل دقيق الذرة الابيض علطول علشان بيبقى لونه احلى فى المخبوزات بس لو عايزة تستعملى الاصفر مفيش مشكلة براحتك
انا بطحن الارز الابيض و البنى و السكر فى المطحنة و دقيق الذرة فى ناس بتجيبهولى مطحون جاهز من البلد علشان معرفش اجيب الذرة نفسه منين بس لما يخلص اللى عندى انا حطحن الذرة فى المطحنة لانهم بيطحنوا كل حاجة
و لما اطحن المرة الجاية حبقى اطحن حمص نفسى اجرب وصفات بدقيق الحمص
على فكرة يا حور فى مصنع ذرة بس فى العاشر من رمضان و الدقيق بتاعه ناعم بس اصفر و منتجاته تقريبا بتتصدر مش بتنزل السوق و هو بيبيع من المصنع نفسه انا عايزة اجربه لكن اللى مش مشجعنى ان انا مش بحب الدقيق الاصفر
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 17 يونيو 2011, 15:12
manoona كتب:
انا جربت بتاع كينج ام هو بيبقى خشن شوية بس لما نخلته بمنخل حرير بقى ناعم انتى يا عارفة يا حور انا بطلع من دقيق الذرة بتاع كينج ام 3 درجات من الدقيق
لا بالراحه كده فهمينى يعن ايه 3 درجات وبتعمليى بكل نوع ايه
وليه سؤال تانى طحنت 5 كيلو دقيق رز اسمر بس للاسف كانت المطحنه مطرحها كمون فالدقيق ريحته كمون وهويته وبرده مفيش فايده تنصحينى اعمل بيه ايه والى هايتبقى بعد النخل اعمل بيه ايه
ياريت يا منونه يبقى فيه موضوع منفصل عن مشاكلنا ةنصايحك لينا بحيث يكون موضوع منفصل وجامع لكل النقط
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الجمعة 17 يونيو 2011, 15:16
انتى قصدك على المصنع الى بتجيب من وزاره الزراعه انا سمعت عنه بس بحسب انه بيعمل دقيق ذره ابيض
على فكره انتى يا منونه ماشاء الله عليكى معلوماتك كتيره وبتفيدنى اوى لانى خايبه اوىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى
على فكره انتى يا منونه ماشاء الله عليكى معلوماتك كتيره وبتفيدنى اوى لانى خايبه اوىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 18 يونيو 2011, 01:48
بصى يا حور انا بطلع منه 3 درجات كالاتى:
الدرجة الاولى:الاول بانخله بمنخل سلك و اللى ما بينزلش من المنخل السلك بيبقى خشن اوى طبعا و دة انا باستعمله بدل الردة لو عايزة تحطى رشه منه على خليط الدقيق اللى بنستخدمه فى العيش الكايزر او التوست و ممكن ترشيه على وش العيش زى ما انا عاملة فى وصفة العيش البنى بدل دقيق الحنطة
الدرجة التانية:بانخل الباقى بمنخل حرير و اللى يفضل و مينزلش من المنخل الحرير دة بيبقى عامل زى سميط البسبوسة و دة انا باستعمله فى البسبوسة
الدرجة التلتة: اللى بينزل من المنخل الحرير دة بيبقى ناعم و باستعمله فى الخبيز
و كل اللى فات دة بالنسبة لدقيق الذرة مس الارز طبعا اما الارز فليه استعمالات تانية
اما بالنسبة للدقيق اللى ريحته كمون فهو ريحته غالبا مش حتروح مهما هوتيه فأمرك الى الله استعمليه فى الحاجات الحادقة زى البقسماط ممكن العيش بس بلاش فى الكيكات و الحلويات عشان نكهة الكمون حتبوظها و بعد كدة لما تطحنى اطحنى كيلو سكر او حبة جوز هند قبل الدقيق عشان ينظف به المطحنة و يشفط اى ريحة توابل انتى عالرفة انا عندى فى البيت لما اكون عايزة اطحن مكسرات او اى حاجة فى الكبة و طبعا الكبة بتبقى ريحتها بصل فبطحن شوية جوز هند بيشفطوا اى ريحة للبصل من الكبة
بالنسبة لموضوع المشاكل وردشان هى المشرفة فلو حابين ممكن تعمل باب مخصوص و انا انقل فيه كل الحاجات اللى فاتت
انا قصدى فعلا المصنع اللى بتجيب منه كلية الزراعة هى المديرة اللى قايلالى عليه بس الدقيق بتاعهم للاسف اصفر
واخيرا كفاية انا زهقتك انا حاسة انى ما كتبتش رد انا كتبت محاضرة
الدرجة الاولى:الاول بانخله بمنخل سلك و اللى ما بينزلش من المنخل السلك بيبقى خشن اوى طبعا و دة انا باستعمله بدل الردة لو عايزة تحطى رشه منه على خليط الدقيق اللى بنستخدمه فى العيش الكايزر او التوست و ممكن ترشيه على وش العيش زى ما انا عاملة فى وصفة العيش البنى بدل دقيق الحنطة
الدرجة التانية:بانخل الباقى بمنخل حرير و اللى يفضل و مينزلش من المنخل الحرير دة بيبقى عامل زى سميط البسبوسة و دة انا باستعمله فى البسبوسة
الدرجة التلتة: اللى بينزل من المنخل الحرير دة بيبقى ناعم و باستعمله فى الخبيز
و كل اللى فات دة بالنسبة لدقيق الذرة مس الارز طبعا اما الارز فليه استعمالات تانية
اما بالنسبة للدقيق اللى ريحته كمون فهو ريحته غالبا مش حتروح مهما هوتيه فأمرك الى الله استعمليه فى الحاجات الحادقة زى البقسماط ممكن العيش بس بلاش فى الكيكات و الحلويات عشان نكهة الكمون حتبوظها و بعد كدة لما تطحنى اطحنى كيلو سكر او حبة جوز هند قبل الدقيق عشان ينظف به المطحنة و يشفط اى ريحة توابل انتى عالرفة انا عندى فى البيت لما اكون عايزة اطحن مكسرات او اى حاجة فى الكبة و طبعا الكبة بتبقى ريحتها بصل فبطحن شوية جوز هند بيشفطوا اى ريحة للبصل من الكبة
بالنسبة لموضوع المشاكل وردشان هى المشرفة فلو حابين ممكن تعمل باب مخصوص و انا انقل فيه كل الحاجات اللى فاتت
انا قصدى فعلا المصنع اللى بتجيب منه كلية الزراعة هى المديرة اللى قايلالى عليه بس الدقيق بتاعهم للاسف اصفر
واخيرا كفاية انا زهقتك انا حاسة انى ما كتبتش رد انا كتبت محاضرة
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 18 يونيو 2011, 10:44
منونه انا ستفدت من كلامك كله
بس عايزه افهم بالنسبه لدقيق الارز مش ممكن الى هيتبقى بعد النخل استخدمه برده كدقيق بسبوسه
منونه انا علقت على البسكويت ابقى شوفيه وردى عليه
بس عايزه افهم بالنسبه لدقيق الارز مش ممكن الى هيتبقى بعد النخل استخدمه برده كدقيق بسبوسه
منونه انا علقت على البسكويت ابقى شوفيه وردى عليه
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 18 يونيو 2011, 12:09
ممكن طبعا يا حور تستعمليه فى البسبوسة بس لازم تحطى معاه دقيق ذرة بيبقى افضل و دقيق الارز الخشن انا باستعمله فى وصفات تانية لسة منزلتهاش زى الكفتة مثلا بعجن بيه بدل البقسماط جوه العجينة مش من برة
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 18 يونيو 2011, 20:39
manoona كتب:
بالنسبة لموضوع المشاكل وردشان هى المشرفة فلو حابين ممكن تعمل باب مخصوص و انا انقل فيه كل الحاجات اللى فاتت
مناسب ده يا حبايبى؟ و لا أعدل العنوان؟
https://gluten-free.forumegypt.net/f16-montada
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
الأحد 19 يونيو 2011, 17:11
براحتك يا ورد بس انا اعتقد انه محتاج يبقى كذة باب يعنى عشان كل واحد يدور فى الاسئلة الخاصة باستفساره مثلا الصحة او المطبح و هكذا فاهماة قصدى ايه؟
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الرقاق الخالى من الجلوتين
السبت 25 يونيو 2011, 11:18
manoona كتب:
براحتك يا ورد بس انا اعتقد انه محتاج يبقى كذة باب يعنى عشان كل واحد يدور فى الاسئلة الخاصة باستفساره مثلا الصحة او المطبح و هكذا فاهماة قصدى ايه؟
ايوه يا ورد موضوع يكون مهم اكثر بمشاكل فشلنا يكون على هيئه سؤال وجواب لانى عندنا اسئله كتييييييره وبنكتب كل سؤال فى موضع لكن لو جمعنا كل الاسئله كده الاستفاده هتكون اكتر واحسن
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى