- ملوكةAdmin
- عدد المساهمات : 50
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
سمان مشوي ورز بالخلطة وملوخية
الخميس 09 يونيو 2011, 07:48
السلام عليكم
سمان مشوي ورز بالخلطة وملوخية
يالا اتفضلو معاية
في البداية جبت السمان وفتحته من الظهر بالطريقو دي وبعدين ضغطت عليه جامد فردته وكسرت عظمه عشان يستوي في الشوي وبعدين غسلته كويس بالملح
عملت تتبيلة عبارة عن بصل مبشور زي المية و3 فصوص توم مبشورين ويت زيتون وليمونة وخل وملح وفلفل اسود ورشة جوزة الطيب
تبلت السمان وسبته ساعة
الشواية عاملة زي الطاسة مضلعة وبتتحط على النار من فوق ورشيت فيها زيت زيتون
حطيت السمان العظم لتحت
وده شكله النهائي
نيجي للرز بالخلطة
بصلة مبشورة
حبة طماطم صغيرةمبشورة
زبيب
ملح وفلفل وقرفة
2كوب رز مصري
2كوب مرقة
2 ملعقة كبيرة سمن
تصفر البصل في السمن
نضيف الزبيب والطماطم والبهارات مع التقليب الى ان ينتفخ الزبيب
نضيف الرز ونقلب
نضيف المرقة ونقلب ونغطيه ونسيبه على نار هادية يستوي
نجيب مكسرات لوز فسدق عين جمل كاجو
انا ماكانش عندي غير كاجو
حمرته وصفيته على منديل مطبخ
جبت قلوب وقوانص وكبد فراخ قطعتها ويدوب غليت على لنار في مية بحبهان عشان الزفارة وصفيتها وحمرتها مع فصين مستكة وملعقة سمنة
في اي قالب نرص طبقة المكسرات وفوقها الكبد والقوانص وبعدين الرز وبعدين نقلبه
الملوخــــــــــــــــية
انا بقسم كيس الملوخية نصين
نصها بعملها خضراء والنص الثاني حمراء بالصلصة عشان جوزي مش بيحب الخضراء
طريقتهم واحدة بس الفرق في لملوخية الحمراء بضيف على المرقة ملعقة صلصة
طبعا كلنا عارفين المقادير والطريقة
خليكم مع الصور
مع دورق عصير ليمون بالفلفل الاسود من تانج
وده شكل السفرة
يارب يعجبكم
سمان مشوي ورز بالخلطة وملوخية
يالا اتفضلو معاية
في البداية جبت السمان وفتحته من الظهر بالطريقو دي وبعدين ضغطت عليه جامد فردته وكسرت عظمه عشان يستوي في الشوي وبعدين غسلته كويس بالملح
عملت تتبيلة عبارة عن بصل مبشور زي المية و3 فصوص توم مبشورين ويت زيتون وليمونة وخل وملح وفلفل اسود ورشة جوزة الطيب
تبلت السمان وسبته ساعة
الشواية عاملة زي الطاسة مضلعة وبتتحط على النار من فوق ورشيت فيها زيت زيتون
حطيت السمان العظم لتحت
وده شكله النهائي
نيجي للرز بالخلطة
بصلة مبشورة
حبة طماطم صغيرةمبشورة
زبيب
ملح وفلفل وقرفة
2كوب رز مصري
2كوب مرقة
2 ملعقة كبيرة سمن
تصفر البصل في السمن
نضيف الزبيب والطماطم والبهارات مع التقليب الى ان ينتفخ الزبيب
نضيف الرز ونقلب
نضيف المرقة ونقلب ونغطيه ونسيبه على نار هادية يستوي
نجيب مكسرات لوز فسدق عين جمل كاجو
انا ماكانش عندي غير كاجو
حمرته وصفيته على منديل مطبخ
جبت قلوب وقوانص وكبد فراخ قطعتها ويدوب غليت على لنار في مية بحبهان عشان الزفارة وصفيتها وحمرتها مع فصين مستكة وملعقة سمنة
في اي قالب نرص طبقة المكسرات وفوقها الكبد والقوانص وبعدين الرز وبعدين نقلبه
الملوخــــــــــــــــية
انا بقسم كيس الملوخية نصين
نصها بعملها خضراء والنص الثاني حمراء بالصلصة عشان جوزي مش بيحب الخضراء
طريقتهم واحدة بس الفرق في لملوخية الحمراء بضيف على المرقة ملعقة صلصة
طبعا كلنا عارفين المقادير والطريقة
خليكم مع الصور
مع دورق عصير ليمون بالفلفل الاسود من تانج
وده شكل السفرة
يارب يعجبكم
- om arwa
- عدد المساهمات : 5
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
رد: سمان مشوي ورز بالخلطة وملوخية
الخميس 09 يونيو 2011, 18:38
تسلم ايدك جنان
رد: سمان مشوي ورز بالخلطة وملوخية
الجمعة 10 يونيو 2011, 14:03
ما شاء الله الموضوع خطيييييييييير
شكل الأكل طريقتة
يا بنتى ده أنا حاسة إنى شامة الريحة الشهية بتاعته
الصور بتتكلم صراحة
شكل الأكل طريقتة
يا بنتى ده أنا حاسة إنى شامة الريحة الشهية بتاعته
الصور بتتكلم صراحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى