خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt
أهلا وسهلا! سعداء جدا بزيارتك!

خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt

Celiac Patients' Support Group in Egypt
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كل ما نحتاجة للتتبيل: بشاميل, بقسماط, مستردة, طحينة,ديمجلاس ,مرقة دجاج, رضة , ميونيز, كاتشب, دبس الرمان, صويا صوص, موتزريلا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
وردشان
Admin
avatar

عدد المساهمات : 206
تاريخ التسجيل : 15/05/2011

مُساهمةموضوع: كل ما نحتاجة للتتبيل: بشاميل, بقسماط, مستردة, طحينة,ديمجلاس ,مرقة دجاج, رضة , ميونيز, كاتشب, دبس الرمان, صويا صوص, موتزريلا   الأربعاء 13 يوليو 2011, 17:18

حبايبى الموضوع ده عبارة عن تجميع لإضافات
من أختنا فيرو فى المواضيع الخاصة بفهارس الشيفات العرب

و جربت بعضها و نجح ما شاء الله
جربوا و قولوا لنا خبراتكم

اليكم طريقة صديقتنا Green لعمل أحلى بقسماط خالى من الجلوتين
http://celiacarab.blogspot.com/search/label/%D8%A8%D9%82%D8%B5%D9%85%D8%A7%D8%AA%20%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%8A%D8%A9


اليكم طريقة صديقتنا manoona لعمل البشاميل الخالى من الجلوتين
http://gluten-free.forumegypt.net/t64-topic


طريقة عمل المستردة فى البيت

http://forums.fatakat.com/thread1618592

http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=421084



طريقة عمل المايونيز الخالى من الجلوتين
سهل جدا

http://www.noomy.com/vb/showthread.php?t=22987


الكاتشب الخالي من الجلوتين .

http://www.ibtesama.com/vb/showthread-t_1367.html
http://forums.ozkorallah.com/f71/ozkorallah11612/


طريقة عمل مرقة الدجاج

المقادير: مقدار من الشوربة (نسلق دجاجة أو لحمة حسب الرغبة ثم نأخذ ماء السلق)
بصلة مفرومة
فصوص ثوم مهروسة
كوب من الخضار الورقية والخضراء ( بقدونس، كزبرة، شبت، كرفس) ـ أي ربع كوب من كل نوع
ملح، فلفل أسود
رشة كاري حسب الرغبة

الطريقة:
يصفى مقدار الشوربة ويخلط بالخلاط مع بقية المقادير بالخلاط
يوضع على النار مدة ربع ساعة
يعاد إلى الخلاط ويخلط مجدداً
تعبأ الخلطة في مكعبات ثلج وتدخل الفريزر لتجمد
تفرغ المكعبات وتعبأ في أكياس بالفريزر لحين الحاجة.



طريقة عمل الصويا صوص فى البيت

http://forums.fatakat.com/thread581980



دى طريقة مقترحة لعمل الديمجلاس بالمنزل
http://ejabat.google.com/ejabat/thre...9f39064e48dbf4



لاااااااابد نتأكد إن الجبنة الموتزريلا خالى من الجلوتين
و إن لم تتوفر نعملها فى البيت
الطريقة:

الكميه تعطي كيلو وربع جبن

5ليترمن الحليب
كاس شاي خل
نضع الحليب في قدر و نرفعه على النار حتى يغلي
نضع كوب الخل حنلاقيه اتكتل نطفي النار
نضعه في مصفاة فيها شاش ونتركه حوالي 5دقائق
ثم نضع في الخلاط ونضع عليه قليل من الماء ثم اصبع زبده ثم قشطة ونخلط جيدا
و ده الرابط
http://forum.banat-style.com/arabgirlsfashion4873/



دى طريقة لعمل البسطرمة بيتى
لو لم تتوفر بسطرمة خالية من الجلوتين
http://forums.fatakat.com/thread496539




الطحينة

طريقة عمل الطحينة البيتى:
المقادير : كوب سمسم , كوب دقيق خالى من الجلوتين
نصف كوب زيت
مش اى سمسم ينفع معاها لازم يكون سمسم ابيض

الطريقة :نضع السمسم فى المطحنة ونطحنه جيدا,
نضع عليه الدقيق الخالى من الجلوتين ونطحن مرة أخرى .
نقلب الخليط المطحون فى طبق ونضيف الزيت بالتدريج
حتى يصبح لدينا خليط ناعم مثل الجاهزة ,
تحفظ فى برطمان فى الثلاجة لحين استخدامها .



دبس الرمان المستعمل فى التتبيل لابد
أن نتأكد إنه خالى من الجلوتين
و يمكن تحضير نصف كوب منه فى المنزل كالتالى:
يفرط الرمان مع التأكد من عدم وجود أى قطعة من قشر الرمان
و إلا ستعطى طعما مرا فيما بعد
توضع حبات الرمان فى الخلاط و تفرم و تصفى دون إضافة أى ماء
يوضع كوب و نصف عصير الرمان و ربع كوب عصير ليمون
و ربع كوب سكر يغلو على نار هادية حتى يشتد قوامة
و يتحول الى اللون البنى ثم يبرد ويستعمل




انا لقيت حل للرضة بتاعت شوى السمك ..
جبت قشر رز بيتباع اسمه سرس أو رجوعة
و طحنته و نخلته عشان يبقى ناعم زى الرضة
و ادانا نففففففس النتيجة فى الشوى بالرضة


عدل سابقا من قبل وردشان في الثلاثاء 05 يونيو 2012, 09:24 عدل 3 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://gluten-free.forumegypt.net
verona



عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011

مُساهمةموضوع: رد: كل ما نحتاجة للتتبيل: بشاميل, بقسماط, مستردة, طحينة,ديمجلاس ,مرقة دجاج, رضة , ميونيز, كاتشب, دبس الرمان, صويا صوص, موتزريلا   الأربعاء 20 يوليو 2011, 16:24



هايل يا ورد ...رائع بجد .. تسلم ايديكي الحلوة يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وردشان
Admin
avatar

عدد المساهمات : 206
تاريخ التسجيل : 15/05/2011

مُساهمةموضوع: رد: كل ما نحتاجة للتتبيل: بشاميل, بقسماط, مستردة, طحينة,ديمجلاس ,مرقة دجاج, رضة , ميونيز, كاتشب, دبس الرمان, صويا صوص, موتزريلا   الأربعاء 20 يوليو 2011, 17:11

العفو يا فيرو يا حبيبتى
ده تجميع فقط لما ورد فى مواضيعك الرائعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://gluten-free.forumegypt.net
 
كل ما نحتاجة للتتبيل: بشاميل, بقسماط, مستردة, طحينة,ديمجلاس ,مرقة دجاج, رضة , ميونيز, كاتشب, دبس الرمان, صويا صوص, موتزريلا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
خالي من الجلوتين السلياك وحساسية القمح فى مصر Celiac gluten free Egypt :: معجنات، مخبوزات، أطباق مجربة من الأعضاء المميزين و ناجحة 100% :: معجنات، مخبوزات، أطباق صديقتنا وردشان...جزاها الله خيرا-
انتقل الى: