كيك بالأناناس, كيك بالشيكولاتة, كيك بالزبيب, كيك بالتمر سهل و سريع و شههههههى جداااااا
الأحد 10 يوليو 2011, 13:10
]
سلام عليكم
جايبة لكم النهاردة
طريقة كيك سهلة جدا
و مقاديرها متاحة دايما
بفضل الله نجحت معايا بكل الطرق
بالأناناس, بالشيكولاتة, بالزبيب, بالتمر
زى ما تحبوا
دايما نفس المقادير
و الحشو بضيفة فى العجينة و خلاص
يعنى مثلا الزبيب أو شيكولاتة خالية من الجلوتين
أو التمر يتغسل و يقطع قطع صغيرة
و ينضافوا فى الأخر قبل ما نصب العجينة فى القالب
الاناناس بس هو اللى طريقته مختلفة
بنعمل كراميل الأول و نصبه فى القالب اللى هنسوى فيه
و بعدين نرص الاناناس فى الكراميل
و على ما يبردوا أكون عملت الكيكة و تتصب فوقهم و بعد ما تستوى
نقلبها
مقادير الكيكة
٤ بيضات
ملعقة فانيليا
تلاتة ارباع كوب سكر
تلاتة ارباع كوب زيت
تلاتة ارباع كوب لبن أو عصير برتقال
كوب و نصف دقيق ذرة ناعم جدا و منخول بمنخل حرير أو كوب دقيق و نصف كوب كاكاو
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
يضرب البيض مع الفانيليا بالمضرب جيدا حتى يتفتح لونه
ثم نضيف السكر و نضرب بالمضرب
ثم اللبن أو العصير و نضرب بالمضرب
ثم نتوقف عن إستعمال المضرب تماما
و ننخل الدقيق و البيكنج بودر فوق الخليط
و نمزج برفق باليد و ليس بالمضرب حتى تختفى اى كلاكيع
بعد ذلك نصبه فى قالب مبطن بالزبدة و الدقيق و نضعه فى الفرن
على درجة حرارة متوسطة (فى فرنى ١٨٠) لمدة ٤٠ دقيقة فى الرف الأوسط فى الفرن
و منفتحش عليه أول نصف ساعة
و بالهنا و الشفا
سلام عليكم
جايبة لكم النهاردة
طريقة كيك سهلة جدا
و مقاديرها متاحة دايما
بفضل الله نجحت معايا بكل الطرق
بالأناناس, بالشيكولاتة, بالزبيب, بالتمر
زى ما تحبوا
دايما نفس المقادير
و الحشو بضيفة فى العجينة و خلاص
يعنى مثلا الزبيب أو شيكولاتة خالية من الجلوتين
أو التمر يتغسل و يقطع قطع صغيرة
و ينضافوا فى الأخر قبل ما نصب العجينة فى القالب
الاناناس بس هو اللى طريقته مختلفة
بنعمل كراميل الأول و نصبه فى القالب اللى هنسوى فيه
و بعدين نرص الاناناس فى الكراميل
و على ما يبردوا أكون عملت الكيكة و تتصب فوقهم و بعد ما تستوى
نقلبها
مقادير الكيكة
٤ بيضات
ملعقة فانيليا
تلاتة ارباع كوب سكر
تلاتة ارباع كوب زيت
تلاتة ارباع كوب لبن أو عصير برتقال
كوب و نصف دقيق ذرة ناعم جدا و منخول بمنخل حرير أو كوب دقيق و نصف كوب كاكاو
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
يضرب البيض مع الفانيليا بالمضرب جيدا حتى يتفتح لونه
ثم نضيف السكر و نضرب بالمضرب
ثم اللبن أو العصير و نضرب بالمضرب
ثم نتوقف عن إستعمال المضرب تماما
و ننخل الدقيق و البيكنج بودر فوق الخليط
و نمزج برفق باليد و ليس بالمضرب حتى تختفى اى كلاكيع
بعد ذلك نصبه فى قالب مبطن بالزبدة و الدقيق و نضعه فى الفرن
على درجة حرارة متوسطة (فى فرنى ١٨٠) لمدة ٤٠ دقيقة فى الرف الأوسط فى الفرن
و منفتحش عليه أول نصف ساعة
و بالهنا و الشفا
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: كيك بالأناناس, كيك بالشيكولاتة, كيك بالزبيب, كيك بالتمر سهل و سريع و شههههههى جداااااا
الأحد 10 يوليو 2011, 16:05
تسلم ايديكى يا ورد و بالف هنا
- ملوكةAdmin
- عدد المساهمات : 50
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
رد: كيك بالأناناس, كيك بالشيكولاتة, كيك بالزبيب, كيك بالتمر سهل و سريع و شههههههى جداااااا
الخميس 21 يوليو 2011, 01:31
جميلة اوي يا ورد
بس اقول لك على فكرة احلى بالتمر
بدل ما تحطيه قطع
كانت فيرونا عاملة كيكة بالتمر وكانت عاملة التمر بطريقة حلوة اوي
مقطعاه وحاطة علية قرفة وزبدة وشوية حليب ومدوباه على النار لحد ما بأة زي الصوص
وخلطته باعجين بتاع الكيك بس مش اوي
وصبته في الصينية كان شكلو تحفة وطعمه رائع
انا عملتها اكتر من مرة
ودي صورة كيكتي بالتمر على طريقة فيرونا بس انا عملتو بمعجون التمر
بس اقول لك على فكرة احلى بالتمر
بدل ما تحطيه قطع
كانت فيرونا عاملة كيكة بالتمر وكانت عاملة التمر بطريقة حلوة اوي
مقطعاه وحاطة علية قرفة وزبدة وشوية حليب ومدوباه على النار لحد ما بأة زي الصوص
وخلطته باعجين بتاع الكيك بس مش اوي
وصبته في الصينية كان شكلو تحفة وطعمه رائع
انا عملتها اكتر من مرة
ودي صورة كيكتي بالتمر على طريقة فيرونا بس انا عملتو بمعجون التمر
رد: كيك بالأناناس, كيك بالشيكولاتة, كيك بالزبيب, كيك بالتمر سهل و سريع و شههههههى جداااااا
الخميس 21 يوليو 2011, 09:14
واااااااااو شكله تحفففففففة
تسلم إيديكى إنتى فيرو
مبدعين ما شاء الله
هجربها و أقول لك
تسلم إيديكى إنتى فيرو
مبدعين ما شاء الله
هجربها و أقول لك
- ام علي
- عدد المساهمات : 2
تاريخ التسجيل : 16/12/2012
رد: كيك بالأناناس, كيك بالشيكولاتة, كيك بالزبيب, كيك بالتمر سهل و سريع و شههههههى جداااااا
الأحد 30 ديسمبر 2012, 15:44
ما شاء الله تسلم ايدك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى