- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
السبت 25 يونيو 2011, 13:41
هذا المقدار يكفى لعمل 12 قطعة متوسطة
المقادير:
3/4 cup دقيق ارزناعم
1/4 cup دقيق ذرة
1/4 cup دقيق الارز اللزق
1/2 cup دقيق التابيوكا
1/4 cup نشا ذرة
¼ cup سمن
2 م ص صمغ الزانثان
3 م ص بيكنج باودر
2 بيضة ( يستخدم ½ 1 بيضة فى العجينة و ½ بيضة تحجز لدهان الوجه )
من 1 الى 1/4 1 cup لبن ساخن حسب الحاجة
½ م ص ملح
1 م ك سمن لدهان الكرواسون قبل الحشو
الدهان:
يضرب نصف البيضة المتبقية مع 1 م ك لبن حليب و ربع م ص فانيليا
الطريقة :
ينخل الدقيق كله مع البيكنج باودر و صمغ الزانثان و الملح
تضاف مقدار السمن ( ¼ cup ) و تفرك بالاصابع حتى تختفى السمن
يضرب البيض قليلا و يضاف على خليط الدقيق و السمن
يضاف اللبن الساخن تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب حتى تتماسك العجينة
تغطى و تترك 10 دقائق لترتاح
تقسم العجينة الى 3 اقسام
يرش شوية دقيق على الرخامة و توضع القسم الاول من العجينة و يرش بالدقيق
تفرد العجينة بالنشابة على شكل دائرة
تقسم الدائرة الى اربع اقسام بالسكينة لتكون 4 مثلثات
تدهن المثلثات بالسمن ( من مقدار 1 م ك سمن )
يترك سادة او يوضع الحشو ( جبنة او شيكولاتة او كاسترد سميك او حسب الرغبة)
يبرم المثلث من القاعدة العريضة الى الطرف
تثنى الاطراف قليلا
يدهن بخليط البيض و اللبن
تكرر الخطوات السابقة مع العجينة المتبقية
يوضع فى فرن حارسبق تسخينه حتى تحمر و تقدم
الكرواسون بالجبنة :
يحشى بالجبنة المبشورة و يرش بالجبنة المبشورة و الزعتر بعد دهان الوجه بالبيض
الكرواسون بالشيكولاتة:
يحشى بالشيكولاتة المبشورة و يجمل بخطوط الشيكولاتة بعد الخبز و بعد ان يبرد
الكرواسون باللوز:
يحشى بكاسترد الفانيليا السميك او يترك سادة و يوضع على الوجه لوز مجروش و يدخل الفرن و بعد ان يبرد يرش بالسكر البودرة
و بالهنا و الشفا
المقادير:
3/4 cup دقيق ارزناعم
1/4 cup دقيق ذرة
1/4 cup دقيق الارز اللزق
1/2 cup دقيق التابيوكا
1/4 cup نشا ذرة
¼ cup سمن
2 م ص صمغ الزانثان
3 م ص بيكنج باودر
2 بيضة ( يستخدم ½ 1 بيضة فى العجينة و ½ بيضة تحجز لدهان الوجه )
من 1 الى 1/4 1 cup لبن ساخن حسب الحاجة
½ م ص ملح
1 م ك سمن لدهان الكرواسون قبل الحشو
الدهان:
يضرب نصف البيضة المتبقية مع 1 م ك لبن حليب و ربع م ص فانيليا
الطريقة :
ينخل الدقيق كله مع البيكنج باودر و صمغ الزانثان و الملح
تضاف مقدار السمن ( ¼ cup ) و تفرك بالاصابع حتى تختفى السمن
يضرب البيض قليلا و يضاف على خليط الدقيق و السمن
يضاف اللبن الساخن تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب حتى تتماسك العجينة
تغطى و تترك 10 دقائق لترتاح
تقسم العجينة الى 3 اقسام
يرش شوية دقيق على الرخامة و توضع القسم الاول من العجينة و يرش بالدقيق
تفرد العجينة بالنشابة على شكل دائرة
تقسم الدائرة الى اربع اقسام بالسكينة لتكون 4 مثلثات
تدهن المثلثات بالسمن ( من مقدار 1 م ك سمن )
يترك سادة او يوضع الحشو ( جبنة او شيكولاتة او كاسترد سميك او حسب الرغبة)
يبرم المثلث من القاعدة العريضة الى الطرف
تثنى الاطراف قليلا
يدهن بخليط البيض و اللبن
تكرر الخطوات السابقة مع العجينة المتبقية
يوضع فى فرن حارسبق تسخينه حتى تحمر و تقدم
الكرواسون بالجبنة :
يحشى بالجبنة المبشورة و يرش بالجبنة المبشورة و الزعتر بعد دهان الوجه بالبيض
الكرواسون بالشيكولاتة:
يحشى بالشيكولاتة المبشورة و يجمل بخطوط الشيكولاتة بعد الخبز و بعد ان يبرد
الكرواسون باللوز:
يحشى بكاسترد الفانيليا السميك او يترك سادة و يوضع على الوجه لوز مجروش و يدخل الفرن و بعد ان يبرد يرش بالسكر البودرة
و بالهنا و الشفا
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
السبت 25 يونيو 2011, 18:55
تسلم إيديكى يا عيونى
شكله خطييييييير
ما دام فيه زانتان هضطر استنى قبل ما أجرب
بس انتى بتعملى خطوط بالشيكولاتة أشكال حلوة إزاى بقمع و لا بإيه؟
شكله خطييييييير
ما دام فيه زانتان هضطر استنى قبل ما أجرب
بس انتى بتعملى خطوط بالشيكولاتة أشكال حلوة إزاى بقمع و لا بإيه؟
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
السبت 25 يونيو 2011, 19:13
تسلمى يا ورد انا مستغربة ان عندكم ميعرفوش الزانثان ربنا يوفقك و تلاقيه
تقدرى يا ورد تعملى خطوط الشيكولاتة لو عندك كيس التجميل بتاع الكريم شانتيه
بيبقى فيه معاه قمع من غير شكل مجرد انه مخروم
و لو معندكيش اعملى قرطاس من ورق الخبيز و حطى فيه الشيكولاتة و اعملى بيه
تقدرى يا ورد تعملى خطوط الشيكولاتة لو عندك كيس التجميل بتاع الكريم شانتيه
بيبقى فيه معاه قمع من غير شكل مجرد انه مخروم
و لو معندكيش اعملى قرطاس من ورق الخبيز و حطى فيه الشيكولاتة و اعملى بيه
- salma
- عدد المساهمات : 5
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
الموقع : www.celiacarab.blogspot.com
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
الإثنين 27 يونيو 2011, 20:03
تحفة ما شاء الله تبارك الله أنتى مش مخليانا نقسين حاجة بجد ربنا جعلك سبب لنا جميعا
أحب أزود على طرق القمع كيس سندوتش لو كبير قصيية من النصف ثم ضعى الخليط اللى تحبيه و ميليية من ناحية واحدة ثم أقطعى الطرف اللى فيه الخليط بالمقص الحجم اللى تحبيه و أكتبى أو زينى ....
أحب أزود على طرق القمع كيس سندوتش لو كبير قصيية من النصف ثم ضعى الخليط اللى تحبيه و ميليية من ناحية واحدة ثم أقطعى الطرف اللى فيه الخليط بالمقص الحجم اللى تحبيه و أكتبى أو زينى ....
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
الثلاثاء 28 يونيو 2011, 09:35
معاكى حق يا سلمى الكيس يبقى بديل للقمع و للقرطاس عشان محدش يبقى له حجة
- الحور العين
- عدد المساهمات : 57
تاريخ التسجيل : 06/06/2011
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
الجمعة 08 يوليو 2011, 16:12
جربته يا منونه وعجبنى انا وبنوتى وخصوصا الى بالشيكولاته
يارب بقيت محتاره اجرب النهارده ايه ولا ايه ولا ايه
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: الكرواسون السريع الخالى من الجلوتين
السبت 09 يوليو 2011, 10:08
بالف هنا و شفا يا حور انت و بنوتك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى