- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
السينابون الخالى من الجلوتين
الخميس 19 مايو 2011, 23:19
* استخدم فى هذه الوصفة معيار الكاب و هو ما يعادل 226 جم تقريبا
المقادير:
1/2 كاب لبن ساخن
1/4 كاب سكر عادى
1/4 كاب زبدة ( انا استعمل زبدة لورباك لانها خالية من الجلوتين و هذا مذكور على موقعهم)
2 بيضة
2- 1/2 2 كاب دقيق لجميع الاغراض خالى من الجلوتين ( و اذا كان غير متوفر يمكن عمل خليط من الدقيق المسموح )
7 جم خميرة فورية خالية من الجلوتين
1/4 كاب ماء دافئ
ا م ك سكر
1/2 م ص ملح
ا م ص صمغ الزانثان
مقادير الحشو:
1/2 كاب سكر عادى
ا م ك قرفة ناعمة
ا م ك كاكاو
1/4 كاب زبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة
مقادير خليط الكريم تشيز:
50 جم زبدة
2 قطعة جبنة كيرى
1/2 كاب سكر بودرة
1/2 م ص فانيليا
الطريقة:
تذاب الخميرة مع م ك سكر و الماء الدافئ و تغطى و تترك فى مكان دافئ لحين تحضير باقى المقادير.
يوضع اللبن الساخن و تذاب فيه السكر و الزبدة و الملح و تترك قليلا حتى تهدأ حرارتها.
يضرب البيض و يضاف مع الخميرة الى خليط اللبنو يقلب جيدا.
يضاف 2 كاب من الدقيق تدريجيا مع التقليب الجيد بملعقة خشب.
يضاف صمغ الزانثان و يقلب.
اذا احتاجت العجينة يضاف باقى الدقيق تدريجيا و يمكن الاكتفاء بالدقيق السابق مع مراعاة ان تكون متماسكة و لكن تلتصق باليد.
تغطى بفوطة مندية و تترك تخمر فى مكان دافئ لمدة نصف ساعة.
توضع فى التلاجة لمدة ساعة تقريبا حتى تتماسك الزبدة.
ترش الرخامة بباقى الدقيق ان وجد او اى نوع دقيق و توضع العجينة و تفرد على شكل مستطيل.
تدهن العجينة بالزبدة (زبدة الحشو)
يقلب السكر مع الكاكاو و القرفة و يرش هذا الخليط على وش العجينة
تبرم العجينة على شكل اسطوانة
تقطع حلقات بسمك 4 سم
توضع فى صاج على ورقة خبيز مع وضع طرف العجينة تحتها اذا امكن و تبطط قليلا باليد
تغطى و تترك لمدة 20 دقيقة
توضع فى فرن من متوسط الى حامى سبق تسخينه و تترك حتى تنضج و تحمر قليلا
طريقة عمل خليط الكريم تشيز:
تضرب الزبدة مع الجبنة الكيرى جيدا
يضاف السكر البودرة تدريجيا مع الضرب الجيد بمضرب سلك
تضاف الفانيليا و تقلب
تدهن السينابون بهذا الخليط فور خروجها من الفرن و هى ساخنة
يمكن ان تحفظ فى الفريزر بعد وضعها فى علبة محكمة و تسخن فى المايكروويف او الفرن قبل التقديم
و بالهنا و الشفاء
- angoogaAdmin
- عدد المساهمات : 54
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
طريقه عمل السينابون
الجمعة 20 مايو 2011, 15:51
تسلم ايدك ودايما عامر
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
الجمعة 20 مايو 2011, 23:02
تسلمى يا حبيبتى يا رب تجربى و تقولى رأيك
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
السبت 21 مايو 2011, 15:39
منونة حبيبتى ربنا ما يحرمنا من إبدعاتك
طب شكل الكاب ده إيه اللى عايرتى بيه المقادير؟ قصدك مج الشاى العادى؟
طب شكل الكاب ده إيه اللى عايرتى بيه المقادير؟ قصدك مج الشاى العادى؟
- verona
- عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 19/05/2011
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
الأحد 22 مايو 2011, 11:20
تسلم ايديكي ...
ما شاء الله
ما شاء الله
- haiam1211
- عدد المساهمات : 1
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
الأحد 22 مايو 2011, 15:59
تسلم ايدك يا منونة حلووووووووو اوى
جزاك الله خيرا
جزاك الله خيرا
- لؤلؤ لامع
- عدد المساهمات : 2
تاريخ التسجيل : 23/05/2011
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
الإثنين 23 مايو 2011, 23:14
تسلم ايدك يامنوووونه سهل وبسيط اوى
- manoonaAdmin
- عدد المساهمات : 216
تاريخ التسجيل : 17/05/2011
رد: السينابون الخالى من الجلوتين
الثلاثاء 24 مايو 2011, 23:53
وردشان كتب:منونة حبيبتى ربنا ما يحرمنا من إبدعاتك
طب شكل الكاب ده إيه اللى عايرتى بيه المقادير؟ قصدك مج الشاى العادى؟
بصى يا حبيبتى cup دة معيار بيتباع فى محلات الادوات المنزلية و لو مش متوفر ممكن تستعملى ماج شاى بس يكون كبير مش صغير
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى